Vraag en Aanbod

De rubriek "Vraag en Aanbod" is er voor onze leden. Leden kunnen hier advertenties plaatsen.  De advertenties zijn ook voor niet-leden te zien.
Advertenties moeten te maken hebben met het varen op de Wadden. Dus het te koop aanbieden of vragen van scheepsbenodigdheden, boten, boeken, etc.
Commerciële advertenties plaatsen we niet in deze rubriek.

Aangeboden

Lemsteraak 9,50m Geertje

geertje-a

©ElsKnolLicht

geertje-b

©ElsKnolLicht

geertje-c greetje-d

Prijs: € 87.000

Wegens de gezondheid onze schitterende, echt zeer goed onderhouden Lemsteraak (Blom, visserman met lage roef, lengte 9,50 mtr). Het schip is gebouwd in 2006.
Buiten is het schip 2.5 jaar geleden opnieuw gespoten. Van binnen is het een zeer ruim interieur, modern, licht van kleur met enkele originele antieke elementen zoals een antieke tegeltjes wand en originele houtkachel. Het is voorzien van keuken, ijskast, toilet en hangkast en evt. marifoon. Een ideaal Waddenschip.
De motor is een Volvo 2040 (40 pk), toen der tijd nieuw gekocht. Zeil: 50 m2 + kluiver
De boot ligt momenteel in Lemmer.

Aangeboden door:

Datum: 17-09-2020


Fraai gelijnde zeeschouw - stoere waddenboot

zeeschouw-kleine-walvis

Prijs: € 14.500

Bijzonder fraai gelijnde zeeschouw in goede conditie. Stoere waddenboot of voor toeren op IJsselmeer of op de Friese Meren, met gezin of met zijn tweeën.

Lengte: 8,5 m
Breedte: 2,8 m
Diepgang: 0,6 m
Hoogte: 9 m (2,40 m met gestreken mast)

Makkelijk met zijn twee personen te zeilen, met betrouwbare binnenboordmotor (Farymann R30 23pk). Dit schip zeilt prachtig en is bij onze tochten van waddeneiland naar waddeneiland vaak weer bij de eersten die aankomen in de volgende haven!

Houtwerk van binnen en buiten is bijzonder fraai en in goede staat.
Veilig koken op spiritus, dus geen gasflessen aan boord! Oregon pine rondhouten, eiken zwaarden en roer. Mast strijken en zetten zelf te doen in 30 minuten.

Geen stahoogte voor volwassenen, maar wel 4 slaapplekken met >1.90m lengte. Slaapplekken voor 2 volwassenen of 3 kinderen in vooronder. In de salon is in een handomdraai een slaapplek voor 2 volwassenen gemaakt.

Tijdens de start van de coronatijd is een vuilwatertank geïnstalleerd, om bij gesloten of niet aanwezige toiletvoorzieningen op een verantwoorde manier van het boordtoilet gebruik te kunnen maken.
De bovenlader koelkist met compressor is op maat ingebouwd, goed geïsoleerd en daardoor erg energiezuinig.

Meer info op:

Aangeboden door:

Datum: 13-09-2020


Huzar 30 Offshore - ideale droogvaller

huzar30

Prijs: € 79.500

Zeer goed onderhouden; verkeert in uitstekende staat. Van eerste eigenaar.
De Huzar 30 heeft een ophaalbare kiel, heeft geen kielbalk en valt hierdoor volledig horizontaal droog. Het schip is vanwege de variabele diepgang, ideaal voor o.a. de Waddenzee, kustwateren en de Oostzee.
Het schip heeft goede zeileigenschappen waardoor bij elk type wind optimaal gezeild kan worden. Bijzonder ruime bakskist voor twee vouwfietsen en alle fenders. Gemakkelijke opstap door ankerplatform.

Meer info op: www.botentekoop.nl

Aangeboden door:

Datum: 30-08-2020

Gevraagd / Gezocht

Zwaard voor Blok-schouw 

Het zwaard van onze Blok schouw (8,60mtr) is gebroken,
Weet iemand een adres voor mooie zwaarden of weet iemand 2e hands zwaarden te koop?
Maten van huidig zwaard: lang 270cm, breed 70cm, kop 35cm.

img-20200711-wa0001

Gevraagd door:

Datum: 10-09-2020


Kluiver voor 10,75 Vreedenburgh schokker

Voor onze 10,75 Vreedenburgh schokker zijn wij op zoek naar een tweedehands kluiver, liefst wit maar mag ook bruin zijn. Bedoeling is dat het zeil op rol wordt bediend.

Gevraagd door:

Datum: 30-08-2020