Online Onderwatercafés

Geplaatst op 04-09-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Bron: Naar een rijke Waddenzee

In september en oktober organiseert "Naar een rijke Waddenzee" drie online Onderwatercafés. Meer...

Nieuwsgierig naar de wereld onderwater? Meld je dan aan voor één of meerdere online Onderwatercafés.
Deelname is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Stuur een e-mail naar efacretawredno.[antispam].@gmail.com en geef aan voor welk(e) Onderwatercafé(s) je wilt bijwonen..

  • Donderdag 17 september: De Waddenzee, Swimway en kraamkamer
    Wouter van der Heij, werkzaam bij de Waddenvereniging, vertelt meer over het project Swimway Waddenzee. Voor veel vissen is de Waddenzee een belangrijke schakel in hun levenscyclus. Voor de ene vissoort is het hun leef- of paaigebied, andere vissen gebruiken de Waddenzee om van zoet naar zout water te gaan en andersom. Het project werkt aan herstel van vismigratieroutes en de kraamkamerfunctie van de Waddenzee.

  • Donderdag 8 oktober: Waar onderwater boven water wordt
    Ciska van Geer is Wadvaarder en tevens fotograaf. Het Wad optimaal beleven, dat is wat zij doet en graag deelt. Ciska neemt ons aan de hand van mooie waddenbeelden mee het Wad op, als "onderwater boven water wordt".

  • Woensdag 21 oktober: Plankton en het ecosysteem
    Barbara Rodenburg is visser op de TS31 Internos en is aangesloten bij Goede Vissers. Bijzonderheden en observaties die zij als vissers doen, geven ze door aan onderzoekers van het Wad. Samen zorgen ze voor een beter begrip van het ecosysteem van de Waddenzee. Barbara laat zien hoe bijzonder plankton is en welke rol het speelt in de onderwaternatuur.

De Wadden zijn beweeglijk. Geulen veranderen soms snel, nieuwe ondieptes kunnen zich vormen. Navigatie-informatie kan snel verouderen.
Bedenk dit goed, zeker bij het beoordelen van oudere meldingen op deze pagina.

De meldingen op deze pagina worden buiten verantwoordelijkheid van de Vereniging Wadvaarders geplaatst.  ZIe ook onze gebruiksvoorwaarden