beeld-scheiding-header-content2

Ameland-Dantziggat

Geplaatst op 01-01-2017  -  Categorie: Nav-Ameland-Danziggat  -  Bron: Wadvaarders
Het Danziggat is onbetond
 danziggat-kaart

Dit keer het Danziggat, dat van het Westgat Ameland tot bijna bij de veerbootsteiger Holwerd loopt. In het voor en najaar vrij toegankelijk, in de zomer ook maar even opletten dat je uit het zeehondengebied blijft. Het leent zich vooral voor een laagwatertocht, de geul is dan goed te zien, maar met elektronische navigatie is deze geul ook goed te bevaren met hoog water. Aan het eind net voorbij het zuidelijkste puntje kan je erg mooi ankeren, dicht bij het vaste land, dus met zuidelijke winden erg rustig.

De geul loopt vooral in het begin tussen steile banken door, waardoor de tocht erg mooi wordt bij laag water. Op de noordoost punt van de Hoge Wier liggen vaak zeehonden te rusten, dus ruim passeren, helemaal als de Hoge Wier is afgesloten! Het is namelijk een rustgebied voor moeders met jongen. De geul loopt helemaal door tot de veerbootroute Ameland, ook vanaf die kant kan de geul bevaren worden, net ten zuiden van de VA35 vaar je er met een westelijke koers in, er zit iets een drempel, maar deze valt met laagwater niet tot nauwelijks droog. Wel oppassen voor de veerboten daar, want de veerbootroute zelf is smal en ondiep!

Op onderstaande dieptekaart is goed te zien waar de steile oevers zitten, en waar het allemaal wat vlakker is.

De dieptekaart is te vinden op www.nautin.nl (Wadden onder Ameland) en is te gebruiken in OpenCPN.

danziggat-wms 

De Wadden zijn beweeglijk. Geulen veranderen soms snel, nieuwe ondieptes kunnen zich vormen. Navigatie-informatie kan snel verouderen.
Bedenk dit goed, zeker bij het beoordelen van oudere meldingen op deze pagina.

De meldingen op deze pagina worden buiten verantwoordelijkheid van de Vereniging Wadvaarders geplaatst.  ZIe ook onze gebruiksvoorwaarden