Aanlegsteiger De Cocksdorp

Geplaatst op 18-06-2017  -  Categorie: Nav-Texel-De Cocksdorp  -  Bron: Hans Fix

Bij het sluisje van de Cocksdorp (Texel) is een steiger, waar je prima kunt liggen. De steiger is ooit aangelegd door de schipper van De Vriendschap. Nu deze schipper is overleden is de steiger geadopteerd door een paar dorpelingen. De steiger is de afgelopen tijd verstevigd, en slecht hout is vervangen. Ook wordt de beprikking van het geultje naar de aanlegsteiger door hen bijgehouden.

cockdorp-brievenbus cockdorp-steiger

 

De geul is mooi op diepte, minstens 60 cm bij NAP en op veel plekken meer. Het begin van het geultje is ongeveer op 53° 9,712N en 4° 53.174E. Vandaar houdt u de prikken aan stuurboord (ook al zijn veel prikken open). Verderop staan panlatten met groene vlagjes.

Op de steiger staat een brievenbus waar u een donatie in kunt doen, liefst met vermelding van uw gegevens van uw schip. Dit laatste is erg belangrijk, omdat daarmee het gebruik van de steiger kan worden aangetoond bij overheden. Natuurmonumenten heeft plannen voor een loopsteiger de kwelder op, die dan aan de andere kant van de dam komt te liggen. De dorpelingen zetten zich er voor in om de aanmeerplaats te behouden voor zowel het dorp als voor passanten!

De Wadden zijn beweeglijk. Geulen veranderen soms snel, nieuwe ondieptes kunnen zich vormen. Navigatie-informatie kan snel verouderen.
Bedenk dit goed, zeker bij het beoordelen van oudere meldingen op deze pagina.

De meldingen op deze pagina worden buiten verantwoordelijkheid van de Vereniging Wadvaarders geplaatst.
ZIe ook onze gebruiksvoorwaarden